-

Un grav accident rutier a avut loc pe DN 68, la intrare în localitatea cărăşană Voislova.

Un şofer nu s-a asigurat la manevra de întoarcere şi a fost lovit în plin de un autovehicul care circula dinspre Haţeg. În urma impactului au rezultat două persoane decedate şi una rănită, ne-a informat şeful Serviciului Rutier din Caraş-Severin, comisar şef Dorin Ţugmeanu, aflat la faţa locului. După coliziunea dintre cele două autoturisme, un stâlp de electricitate a căzut pe una dintre maşini. Pentru extragerea victimelor încarcerate au intervenit pompierii militari din Caransebeş şi cei ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din Oţelu Roşu. La faţa locului au fost trimise mai multe echipaje de Poliţie şi de la Ambulanţă. Traficul rutier este întrerupt pe ambele sensuri. În continuare poliţiştii fac măsurători pentru a stabili cine se face vinovat de producerea accidentului, în condiţiile în care drumul era în aliniament şi era permisă întoarcea. Se aşteaptă şi intervenţia operatorului de elecricitate pentru a degaja carosabilul de stâlpul aflat perpendicular pe drum. Vinovat de producerea accidentului este un şofer din Zăvoi, a declarat comisarul şef Dinu Nicorici de la IPJ Caraş-Severin.
„Din primele cercetări, poliţiştii care s-au deplasat la faţa locului au stabilit faptul că în timp ce un bărbat de 53 de ani din comuna Zăvoi conducea un autoturism pe DN 68, la km 23+550 m, nu s-ar fi asigurat la ieşirea de pe un podeţ aflat în afara părţii carosabile, pe sensul de mers Haţeg- Caransebeş, cu intenţia de a efectua manevra de întoarcere, fiind acroşat de un autoturism care circula regulamentar din direcţia Haţeg către Caransebeş, condus de un tânăr de 18 ani, autoturismului acestuia din urmă fiind proiectat într-un stâlp de electricitate aflat pe marginea drumului, pe acelaşi sens de mers. În urma accidentul a rezultat decesul tânărului de 18 ani şi a unui minor de 14 ani, pasager stânga spate în acelaşi autoturism şi rănirea uşoară a unui tânăr de 18 ani, pasager dreapta faţă în aceeaşi maşină, care a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale”.
Poliţiştii au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă şi continuă cercetările în acest caz, în vederea stabilirii cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-a produs tragicul eveniment.

RADOR
Foto: Pixabay