-

Şase persoane, dintre care cinci copii, au fost rănite după ce două autoturisme au intrat joi în coliziune pe DN7, la Goleşti. Victimele sunt conştiente. Accidentul rutier s-a produs pe fondul neatenţiei la volan. 

"Şoferul unei maşini care se deplasa pe sensul Piteşti - Râmnicu Vâlcea, având preocupări de natură a distrage atenţia, după cum a reieşit din primele verificări, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers într-o curbă la stânga şi a pătruns pe contrasens, intrând în coliziune cu alt autoturism", potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vâlcea, Sandra Dăscălete.

În urma accidentului au fost răniţi cinci copii şi mama unuia dintre aceştia. Unul dintre minori, o fetiţă în vârstă de opt ani, este rănit grav (traumatism toracic şi abdominal), potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea, Cătălin Popescu. 

Trei ambulanţe de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vâlcea, un echipaj SMURD, un echipaj de pompieri cu autospecială de stingere şi descarcerare au intervenit pentru salvarea victimelor accidentului. 

În aceeaşi zonă, la aproximativ 100 de metri distanţă, în urmă cu două zile a avut loc un accident rutier mortal, în urma căruia un copil de doi ani a decedat şi un altul de şapte ani a fost grav rănit.

AGERPRES