-

În Parcul Domogled - Valea Cernei se continuă intervenţiile de stingere a incendiului doar de la sol, din cauza vântului şi a curenţilor puternici.


”Din cauza condiţiilor meteo, a vântului şi a curenţilor puternici, elicopterul a efectuat doar o aruncare cu apă. La ora 12,00, din punctul de observare nu a mai fost văzut fum. În continuare intervin doar echipajele de la sol”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU 'Semenic' al judeţului Caraş-Severin, Magdalena Tocmelea.
Un turist a anunţat, vineri după-amiaza, un incendiu în zona oraşului Băile Herculane, în Parcul Naţional Domogled - Valea Cernei. Incendiul se manifesta la o plantaţie de pin negru de Banat şi subarboret, la o altitudine de 1.100 metri, şi exista pericolul extinderii la pădurea de fag aflată în zonă.
Pentru stingerea focului acţionează 140 de angajaţi ai Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin, Mehedinţi, Gorj şi Timiş, personal al Direcţiei Silvice Caraş-Severin şi rangeri ai Parcului Naţional Domogled - Valea Cernei. În prezent, eforturile se concentrează pe limitarea pagubelor şi lichidarea incendiului, cauza probabilă a izbucnirii focului urmând a se stabili la finalul intervenţiei, potrivit ISU ”Semenic”.

Sursa: agerpres.ro
Sursa foto: libertatea.ro