-

16 copii au rămas orfani după accidentul rutier de acum două zile din Ungaria, în urma căruia au murit nouă români, care se întorceau de la muncă din Slovenia.

Anunţul a fost făcut de subprefectul judeţului Mureş, Nagy Zsigmond: „Cu precizie ştim că în Vişteu şase copii minori au rămas fără ambii părinţi. Zicem cu precizie dacă sunt din aceeaşi relaţie sau dacă sunt din relaţii diferite, pentru că trăiesc în relaţie de concubinaj. Deci asta se va stabili după ce va fi făcută ancheta şi cei în drept se vor orienta după registrele agricole în care sunt trecuţi membrii de familie”.

Prefectura Mureş a constituit o celulă de criză, iar Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu cu privire la situaţia celor 16 copii rămaşi orfani. Aceştia vor primi consiliere psihologică, iar experţi în asistenţă socială caută soluţii de sprijin pentru familiile lor. Şoferul microbuzului în care erau victimele transmitea în direct, pe Internet, în timp ce intra în depăşirea unei coloane de maşini. Vehiculul s-a lovit apoi pe contrasens de un camion încărcat cu nisip.

RADOR

foto: digi24.ro