-

Un număr de 25 de scafandri, cu şapte autospeciale şi o barcă, îl caută luni pe adolescentul dispărut în Marea Neagră, în zona plajei Corbu, a anunţat purtătorul de cuvânt al ISU Constanţa, Anca Chiriţă.

'Sunt scafandrii de la inspectoratele judeţene pentru situaţii de urgenţă Alba, Suceava, Hunedoara, Bucureşti-Ilfov, Vrancea, Teleorman şi Constanţa. Aceştia din ţară se află în stagiul de antrenament la Centrul de Antrenament al Scafandrilor de Intervenţie Constanţa', a spus Chiriţă, adăugând că este prima căutare de acest gen la care participă un număr aşa de mare de scafandri.

Căutarea trupului adolescentului dispărut duminică în Marea Neagră, acesta fiind al treilea posibil caz de înec petrecut în ultimele 24 de ore în judeţul Constanţa, continuă după ce, seara trecută, scafandrii ISU Constanţa au întrerupt căutările din cauza mării agitate şi a întunericului.

Potrivit ISU Constanţa, doi minori de circa 14 ani, aflaţi duminică pe plaja localităţii Corbu, au intrat în mare, dar numai unul dintre ei a reuşit să revină la mal, fiind alertate autorităţile.

În seara aceleiaşi zile, un tânăr în vârstă de 18 ani, din Republica Moldova, aflat pe litoralul românesc pentru a lucra, s-a înecat în mare, la Neptun. Trupul acestuia a fost găsit printre stabilopozii digului din staţiune.

O altă persoană, un bărbat de 46 de ani, s-a înecat ziua trecută în lacul Cainaci din apropierea localităţii Tuzla, trupul acestuia fiind găsit în noaptea de duminică spre luni.

AGERPRES

foto: ISU Dobrogea