-

Prima intervenție a Serviciului Mobil de Urgență Brașov, a fost pe 5 septembrie 2008, după producerea unui accident rutier în localitatea Tărlungeni.

De 10 ani SMURD Brașov salvează vieți omenești, prin asigurarea asistenței medicale și a primului ajutor calificat. În tot acești ani, au fost formaţi un număr de 294 paramedici din rândul subofițerilor operativi ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Țara Bârsei” al județului Brașov, au fost pregătiți 62 voluntari, au fost înnoite și extinse dotările SMURD, au fost operaționalizate încă șase echipaje tip B2, în plus față de cele din municipiul Brașov.

De asemenea, s-a îmbunătățit și consolidat colaborarea cu Serviciul de Ambulanță Județean Brașov, arată dr.Cristina Vecerdi, medic coordonator SMURD și șef al UPU a Spitalului Județean Brașov.

Prima intervenție a SMURD Brașov a avut loc pe 5 septembrie 2008, după producerea unui accident rutier în localitatea Tărlungeni, arată fostul șef al ISU Brașov, col(r) Stelian Rechițean.

În cei 10 ani de existență, echipajele SMURD Brașov au asistat un număr de peste 56.000 de persoane și au participat la aproape 2.500 de intervenții, unele dintre ele exterm de dificile și întotdeauna a contat sfatul medicului de pe autospeciala SMURD.

Sursa: rador