-

Muntele care domină întreaga depresiune a Dornelor – Oușorul, are acum în vârf o cruce metalică, înaltă de aproape 10 metri, vizibilă inclusiv pe timp de noapte, pentru că este iluminată.

Crucea din vârf de munte este vizibilă în întreaga depresiune a Dornelor, de la Şarul Dornei şi Panaci, de la Tihuţa, Poiana Stampei şi Dornişoara, de la Poiana Negri, Iacobeni şi Mestecăniş și chiar de pe Munţii Călimani.

Inițiativa montării acestui simbol religios care a insuflat mereu românilor încredere, credință și sentimentul de protecție divină le aparține silvicultorilor suceveni. Aceștia s-au mobilizat pentru a-l realiza, mai ales că acesta era visul unui coleg drag lor, Dinu Popescu, șef de ocol în acea zonă, pe care l-au pierdut mult prea devreme, în urmă cu doi ani.

„Dinu Popescu s-a născut la data de 10.01.1969 în localitatea Straja, jud. Suceava, iar la vârsta de 26 de ani a devenit inginer silvic. A fost 21 de ani silvicultor, în ultima perioadă fiind șef al Ocolului Silvic Dorna Candrenilor, subunitate a Direcției Silvice Suceava. A iubit natura, a iubit pădurea, a iubit oamenii, dar cel mai mult l-a iubit pe Dumnezeu. La data de 30.11.2016, într-un tragic accident de mașină produs în localitatea Sărmășag, din județul Sălaj, și-a pierdut viața, Dumnezeu având acolo sus, în cer, alte planuri cu el”, a spus Cezar Tulbure, șeful Serviciului de Pază din cadrul Direcției Silvice Suceava, unul dintre inițiatorii și susținătorii proiectului de amplasare a crucii luminoase de pe muntele Oușorul.

Așa se face că visul lui Dinu Popescu, de a pune pe Vârful Oușorul, la altitudinea de 1639 metri, o cruce din fier care să dăinuie în timp, să lumineze și să protejeze cu puterea sa tămăduitoare toate văile de sub vârf, s-a împlinit, prin efortul colegilor de la Direcția Silvică, împreună cu cei de la Ocoalele Silvice Dorna Candrenilor, Vatra Dornei și Iacobeni.

Sursa: monitorulsv.ro
Sursa Foto: Echipament Montan

Află tot ce trebuie să știi despre monturi - diagnostic și tratament