-

Prefectul judeţului Suceava, Mirela Adomnicăi, a anunţat azi că a fost semnat ordinul de începere a lucrărilor, de la 1 octombrie.

Potrivit prefectului, ordinul a fost semnat de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) şi a fost comunicat consorţiului de firme ce va executa lucrările.

Lucrările, nefinalizate de 11 ani, vor fi acum executate de asocierea dintre SC Autotehnorom SRL ca lider de proiect, SC Operaţional Autoleasing SRL, SC Opr Asfalt SRL, Obras Publicas Y Regadios SA, SC Florconstruct SRL şi SC Calcarul SA.

Termenul de execuţie este de 9 luni, contractul având o valoare de peste 61 de milioane de lei. Investiţia presupune o lungime de drum cu două benzi de 12,4 kilometri, 16 poduri şi 48 de podeţe.

La demararea investiţiei în 2007 a fost estimată o valoare de peste 265 de milioane de lei, în prezent stadiul de execuţie a lucrărilor fiind de 87%.

Un prim tronson de aproximativ 5 kilometri a fost finalizat şi dat în folosinţă în 2015, iar lucrările la celelalte două tronsoane au fost sistate de mai mulţi ani.

Sursă: Agerpres

Foto: economica.net

Citește și Sfatul medicului - ce să faci dacă suferi de o boală gravă