-

Inspectoratul Județean de Poliție (IPJ) Hunedoara a anunțat că un bărbat din județul Timiș a fost înșelat cu 7.000 de euro prin metoda „mașina de cusut”.

Bărbatul a plătit acești bani unor necunoscuți pe care i-a întâlnit în Deva și care i-au promis că-i vor face rost de acte care să ateste faptul că mașina de cusut pe care o deține este una originală și poate fi vândută unui colecționar. Fapta s-a petrecut în urmă cu o săptămână, bărbatul de 51 de ani relatând polițiștilor că persoane necunoscute i-au spus că va primi 60.000 de euro pe mașina de cusut pe care o are, dacă o va vinde unui colecționar de astfel de obiecte.

„Colecționarul” i-a solicitat actele mașinii de cusut, însă bărbatul nu le avea, motiv pentru care a fost pus în legătură cu un alt individ, care, în schimbul a 7.000 de euro, urma să-i elibereze documentele necesare pentru a putea vinde mașina de cusut. „După ce a achitat 7.000 de euro unei persoane pe care nu o cunoștea și pe care a întâlnit-o pe raza municipiului Deva, timișeanului i s-a promis că în 22 Martie urma să se încheie tranzacția cu mașina de cusut, contra sumei de 60.000 de euro”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Nițu.

Autorul faptei nu a fost găsit, deoarece așa-zisul colecționar de mașini de cusut nu a mai răspuns la telefon pentru a perfecta vânzarea, păgubitul s-a adresat polițiștilor din Deva, apreciind că a fost înșelat.

Polițiștii au deschis un dosar penal și efectuează cercetări pentru identificarea autorului faptei și pentru recuperarea prejudiciului.

Sursa: BZV
Sursa Foto: mylatestblog1234.blogspot.com