-

Costumele populare din Bistriţa-Năsăud pot fi admirate zilele acestea în Arizona, Statele Unite ale Americii, acolo unde există o comunitate de 500 de români.

Trei organizaţii au fost invitate de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni să promoveze cultura şi tradiţiile româneşti în contextul Anului Centenarului Marii Uniri si al Patrimoniului Cultural.


Asociatia Culturală Năsăudeanca, Asociaţia „Produs în Bistriţa-Năsăud” şi creatoarea populară Virginia Linul prezintă în SUA expoziţia „Istoria costumului popular românesc din ultimii 100 de ani”, o expoziţie de fotografie cu imagini de la intrarea în Cartea Recordurilor, dar şi produse traditionale.

De asemenea, vor mai avea loc un atelier de cusut cu aţe şi mărgele şi dezbaterea „Ţara Năsăudului – oportunităţi turistice, educaţionale şi antreprenoriale”.


Delegatia din Bistriţa-Năsăud este prezentă la manifestările organizate de Facultatea de Litere a Universitătii de Stat din Arizona cu ocazia celebrării Centenarului Marii Uniri. Evenimentele se încheie în 15 aprilie.

Sursa: RADOR