-

Pisici din rasa persană, Maine coon, norvegiană de pădure vor putea fi admirate în cadrul competiţiei de la expoziţia SofistiCat, care are loc la Romexpo, în Capitală, astăzi și mâine.


Peste 250 de pisici din nouă ţări vor fi aduse la Expoziţia Internaţională Felină de Primăvară.
Expoziţia, deschisă în ambele zile, între orele 10.00-17.00, va avea ca punct de atracţie concursul ”Best in Show”, în care cele mai frumoase pisici vor ocupa un loc pe podium.
Un prestigios juriu internaţional va evalua exemplarele de pisici din rase precum persană, exotică, Maine coon, norvegiană de pădure, siberiană, angora turcească, sacră de Birmania, bengaleză, british shorthair, british longhair.
Azi, în pauza dintre arbitraj şi concursul final 'Best in Show', va avea loc festivitatea de premiere a celor mai valoroase pisici din România, trofeul ”National Winner”.
Mâine, crescătorii de pisici norvegiană de pădure au pregătit pentru public o prezentare specială.
În cele două zile ale expoziţiei se va desfăşura şi campania ”Arată că îţi pasă”, în cadrul căreia se vor strânge donaţii (în bani sau hrană) pentru animalele din adăposturi. Organizaţiile pentru protecţia animalelor vor aduce pisici vaccinate şi sterilizate spre adopţie.
Vizitatorii vor putea participa la o tombolă specială, având ca premii centre de joacă pentru pisici, iar pentru copii va fi deschis un atelier de pictură pe faţă. Vor fi disponibile, la preţuri promoţionale, produse şi accesorii destinate atât pisicilor (hrană, igiena, joacă), cât şi iubitorilor acestora (bijuterii, tricouri, poşete).
Un bilet de intrare costă 10 lei, pensionarii au bilet redus la 5 lei, iar copiii au acces gratuit.

Sursa: agerpres.ro
Sursa foto: libertatea.ro