-

Trei elevi reprezintă România la ediţia 2018 a competiţiei mondiale Microsoft Office Specialist, cel mai prestigios eveniment de validare a competenţelor Office din lume.


Fundaţia EOS a organizat vineri, în parteneriat cu Certipro Education şi Microsoft România, etapa naţională de calificare la Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist, fiind desemnaţi trei elevi pentru a reprezenta România la finala mondială, care se va desfăşura în Orlando, Florida, la finalul lunii iulie 2018 - Mihaela Florea, elevă la Colegiul Naţional Gheorghe Munteanu Murgoci din Brăila, Dennis Claudiu Rotariu, elev la Colegiul Naţional Moise Nicoară din Arad, şi Tiberiu Danciu, elev la Colegiului Naţional Grigore Moisil din Bucureşti.
Tiberiu Danciu a reprezentat România cu succes în cadrul etapei mondiale a ediţiei din 2017, fiind primul campion român la Campionatului Mondial Microsoft Office Specialist, la categoria Word 2013.
Premierea etapei naţionale s-a făcut în prezenţa ministrului secretar de stat Maria-Manuela Catrina şi a consilierului ministrului, Gheorghe Sârbu, din cadrul MCSI - Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, a Inspectorului General, Nuşa Dumitriu-Lupan, şi a directorului IT, Lucia Curta, din cadrul MEN - Ministerul Educaţiei Naţionale, precum şi a reprezentanţilor Microsoft România, Certipro Education şi ai fundaţiei EOS
”În primul rând, felicitări tuturor, felicitări profesorilor care au avut încredere în elevii lor şi mai ales participanţilor pentru ca au muncit mult, foarte mult. În al doilea rând, vreau să adaug ceva pe un subiect care mie îmi este extrem de drag: am văzut multe fete în sală. Eu cred că cel puţin în Europa suntem ţara cu cele mai multe fete în IT şi este un lucru cu care trebuie sa ne mândrim. Vreau să transmit fetelor că IT-ul este un domeniu de viitor şi, dacă ştii IT, poţi să faci orice altă meserie, probabil mai bine decât cei care nu au competenţe digitale,” a declarat secretarul de stat Maria-Manuela Catrina.
Tinerii cu vârsta cuprinsă între 13 şi 22 de ani şi care sunt înscrişi într-o instituţie de învăţământ acreditată sunt eligibili pentru concurs pentru oricare dintre aplicaţiile Microsoft Word, Excel şi PowerPoint. Anul acesta, 144 de candidaţi au întrunit criteriile de calificare şi au susţinut examenele până la termenul limită al competiţiei din 10 aprilie 2018. Dintre cei înscrişi la etapa naţională, în finala care a avut loc vineri s-au calificat 30 de participanţi, 10 dintre obţinând punctaj maxim de 1000 de puncte, cel mai mic punctaj fiind de 944 de puncte. Cel mai tânăr candidat în competiţia din acest an are doar 13 ani, se numeşte Alexandra Popescu şi învaţă la Şcoala Generală nr 1. Hârtieşti, judeţul Argeş. Alexandra a reuşit performanţa de a se califica un punctaj maxim pentru finala de la Bucureşti.

Sursa: agerpres.ro
Sursa foto :capital.ro