-

Satul Valea Zălanului cu aproximativ 130 de locuitori, unde Prințul Charles, moștenitorul tronului Regatului Unit al Marii Britanii are o proprietate pe care o vizitează în fiecare primăvară, este izolat de două zile.

Singurul drum comunal de acces a fost rupt de ape. Din aceasta cauza, aprovizioarea localitatii cu pâine nu s-a mai facut de 48 de ore iar fermierii care au contract cu fabricile de procesare a laptelui au ramas cu productia nevânduta.

Primaria comunei Malnas de care apartine administrativ Valea Zalanului a încercat sa degajeze prima data accesul dinspre drumul national 12 dar utilajele n-au facut fata motiv pentru care au încercat sa reconecteze satul cu un alt drum national, prin comuna Batanii Mari. De dimineata, localnicii se lupta cu mai multe buldoescavatoare sa umple drumul rupt cu busteni taiati si sa-l acopere cu pamânt însa este extrem de dificil din cauza debitului mare al pârului.

Autoritatile locale spera ca aceasta trecere provizorie sa fie finalizata pâna la lasarea serii si sa-i ajute pe localnici sa iasa din izolare dar la prima ploaie spun ca accesul va fi blocat din nou si este necesara realizarea urgenta a unei lucrari rezistente.

ANGELA BÎRSAN