-

Odată cu începerea vacanței de vara, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu se înregistreaza creșteri ale traficului de persoane.

Foarte mulți români merg sa își petreaca concediile în țari precum Grecia, Bulgaria și Turcia.

În perioada 15-17 iunie, prin Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu au tranzitat frontiera aproximativ 76.000 de persoane și peste 22.000 de mijloace de transport, cele mai mari valori de trafic înregistrându-se la ieșirea din țara.

Astfel, în perioada amintita, au ieșit din țara 40.941 de persoane, calatorind cu peste 11.000 de mijloace de transport.

Inspectorul șef al Inspectoratului Teritorial al Poli?iei de Frontiera Giurgiu, comisar șef Nicu Raboj, ne-a declarat ca valorile de trafic au fost cu 15% mai mari fața de un week-end obișnuit.

Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontiera Giurgiu a dispus toate masurile aflate în competența instituției pentru reducerea timpilor de așteptare și asigurarea unui control operativ.

Astfel, au fost efectuate redistribuiri de personal de pe sensul de intrare în țara pe cel de ieșire și invers, în funcție de valorile de trafic.

Polițiștii de frontiera spun ca în urmatoarea perioada, se așteapta la valori crescute ale traficului de persoane, deoarece foarte mulți români vor pleca sa își petreaca concediile în Bulgaria, Turcia sau Grecia.

(MARCELA PETCU)