-

Patru drumuri din judeţul Covasna, printre care şi DN 11B, sunt în continuare închise circulaţiei rutiere, în urma fenomenelor meteorologice nefavorabile din ultimele zile.

Potrivit Inspectoratului Judeţean de Poliţie Covasna, DN11B Târgu Secuiesc-Cozmeni este inundat şi pe alocuri surpat pe raza localităţii Valea Seacă, circulaţia în zonă fiind înteruptă între kilometrii 12+300 m până la km 14 + 400 m.
De asemenea, este interzis accesul autovehiculelor pe DJ131, de la intersecţia Racoş-Căpeni, până la podul Augustin, drumul fiind inundat pe o porţiune de 400 de metri.
Au fost instituite restricţii de circulaţie şi pe DJ 103B Ozun-Bicfalău, pe DJ 103B-intersecţia cu DC 27B Bicfalău-Lisnău, precum şi pe DC38, de la intersecţia DJ131 cu DJ131A spre Racoşul de Sus, unde apa acoperă carosabilul pe mai multe sute de metri.
"Tronsoanele respective sunt semnalizate corespunzător, iar poliţiştii prezenţi în permanenţă în zonă îi îndrumă pe conducătorii auto pe rutele ocolitoare", menţionează reprezentanţii IJP Covasna.
Circulaţia trenurilor pe secţia de cale ferată 403 Braşov-Întorsura Buzăului este întreruptă de sâmbătă, după ce podul feroviar din localitatea Budila a fost dărâmat de viiturile venite pe Râul Tărlung, prin urmare legătura între cele două puncte se poate face doar pe carosabil.
Potrivit unui bilanţ preliminar prezentat luni de Prefectura Covasna, în urma inundaţiilor din ultimele zile, 16 cursuri de apă de pe raza judeţului au ieşit din matcă şi au produs pagube materiale în 19 unităţi administrativ teritoriale.
"Avem foarte multe locuinţe afectate - 284. Din fericire nu avem locuinţe distruse, dar avem o anexă gospodărească distrusă şi, de asemenea, sunt 107 anexe gospodăreşti care au fost afectate, un pod distrus la Comandău, alte 11 poduri avariate, un podeţ distrus şi încă 34 de podeţe avariate. Avem şi o clădire administrativă afectată, este vorba despre Şcoala din Lunca Mărcuşului. Fântânile, de asemenea, sunt afectate - 191 de fântâni, suprafeţe agricole - 888 de hectare, după o primă evaluare", a precizat prefectul judeţului Covasna, Sebastian Cucu.

 

Sursa: agerpres.ro
Sursa foto: secundatv.ro