-

 Drumarii de la CNAIR au acţionat pe parcursul zilei de ieri la nivelul întregii ţări cu 80 de autoutilaje.

Ei au răspândit peste 170 de tone de material antiderapant, pentru păstrarea drumurilor practicabile, pe fondul înrăutăţirii vremii. Compania precizează într-un comunicat că se intervine în continuare în zonele unde condiţiile meteorologice impun astfel de intervenţii. Participanţii la trafic sunt sfătuiţi să se informeze, înainte de a pleca la drum, în legătură cu situaţia meteorologică din regiunile pe care urmează să le tranziteze şi să circule prudent.

În Bucureşti, peste 300 de utilaje de deszăpezire sunt pregătite să intervină în această noapte, având în vedere avertizarea emisă de meteorologi, care anunţă precipitaţii sub formă de ninsoare.

Primarul general Gabriela Firea a solicitat operatorilor de salubritate să aplice tratamente cu material antiderapant în zonele cu pante, pe rampe, poduri şi pasaje, dar şi în apropierea şcolilor, spitalelor şi a altor instituţii de interes public, astfel încât dimineaţă traficul rutier şi cel pietonal să nu fie afectate. În plus, operatorii trebuie să plaseze utilaje de deszăpezire în puncte fixe, în toate sectoarele Capitalei, care să poată interveni cât mai rapid, în cazul în care condiţiile meteo o vor impune.

RADOR