-

Drumarii sibieni au început să intervină cu utilaje pentru deszăpezirea și curățarea drumului național 7C Transfăgărășan, pe porțiunea de mare altitudine, care este închisă circulației de la 1 noiembrie anul trecut.

Pe versantul nordic, din judetul Sibiu, mai putin expus razelor soarelui, există încă portiuni pe sosea unde stratul de zăpadă ajunge si la 4-5 metri. De asemenea sunt zone unde s-au produs căderi de pietre si stânci, care trebuie îndepărtate de pe carosabil.

“Drumarii actionează pentru eliberarea carosabilului. Acesta este acoperit în mai multe locuri de o cantitate foarte mare de zăpadă adusă de viscol si de avalanse. Au fost si numeroase căderi de pietre de pe versanti“, se arată în mesajul postat de pagina de facebook a Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere . Mesajul este însotit si de câteva imagini video spectaculoase de la lucrările de deszăpezire a Transfăgărăsanului.

În fiecare an, tronsonul de mare altitudine al drumului national Transfăgărăsan, situat între Bâlea Cascadă, judetul Sibiu, si Piscul Negru, judetul Arges, se redeschide oficial circulatiei abia la 1 iulie.

Până atunci, singura cale de acces spre Bâlea Lac, zona turistică situată la peste 2000 de metri altitudine, si cel mai înalt punct al drumului Transfăgărăsan, rămâne telecabina, cu plecare de la Bâlea Cascadă.

CARMEN VULCAN