-

Începând cu 1 martie, trenurile de pe 97 de rute din țară vor fi retrase din circulație. Decizia CFR Călători afectează și județele din zona de sud a țării, în Oltenia. Află care sunt trenurile retrase.

Judetul Olt nu va fi ocolit de decizia CFR de a retrage trenurile pe anumite curse. Circulând cu mai putin de zece pasageri, trenurile de pe 97 de rute din tară vor fi retrase din circulatie, unele permanent, altele doar în weekend si zile de sărbătoare, făcând loc companiilor private, Oltul fiind si el lovit de această decizie.

De la 1 martie, CFR Călători renuntă la rutele pe care traficul de pasageri este unul redus, nejustificând financiar circulatia printre care si zece apartinând regionalei Craiova. La unele se renuntă definitiv, la altele doar în ceea ce priveste circulatia în weekend si zilele de sărbătoare. Navetistii vor avea sansa să se reîntoarcă la călătoria cu trenul numai dacă de rutele respective vor fi interesate companiile private de transport pe cale ferată. Din Olt, vor fi anulate permanent trei trenuri pe distanta Slatina- Piatra Olt si anulate în zilele de sâmbătă două Craiova- Caracal.

Trenuri retrase în județul Olt

Trasee de pe care se retrage CFR Călători, începând cu 1 martie- Craiova:
Tren R 9487 Slatina-Piatra Olt se anulează permanent
Tren R 9484 Piatra Olt-Slatina se anulează permanent
Tren R 9489 Slatina-Piatra Olt se anulează permanent
Tren R 9384 Craiova-Caracal se anulează în zilele de sâmbătă
Tren R 9389 Caracal-Craiova se anulează în zilele de sâmbătă

Autor: LAURA STOICAN