-

Angajatorii sunt obligaţi ca în această perioadă să le asigure salariaţilor care lucrează în aer liber condiţii speciale de protecţie împotriva gerului. Autorităţile verifică dacă sunt respectate prevederile legale.

Salariaţii care muncesc în frig trebuie să beneficieze de măsuri suplimentare de protecţie, atrag atenţia inspectorii de muncă.
Inspectorul şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Sălaj, Luminiţa Nemeş, declara corespondentului RRA Adrian Lungu: „Având în vedere situaţia destul de şubredă din ultimele zile ale lunii februarie, angajatorii care lucrează în spaţii deschise, neîncălzite, ar trebui să ţină cont de acest lucru. În general, acolo unde se lucrează la temperaturi scăzute, să asigure pentru salariaţi ceai cald, să asigure pauze în care să se poată asigura într-un spaţiu încălzit odihna acelui lucrător. De asemenea, în cazul unor situaţii de boală sau, mă rog, o situaţie care intervine intempestiv, să fie dusă persoana respectivă la spital pentru acordarea asistenţei medicale”
Acolo unde este prea frig, munca poate fi întreruptă, cu condiţia ca la reluarea activităţii, acele ore să fie recuperate oricând. Nerespectarea acestor măsuri de protecţie poate fi sancţionată cu amenzi conform legislaţiei în vigoare.