-

Au fost oprite temporar de la comercializare 1800 kg de cuburi de gheață aflate în depozitele a doi producători, precum și o cantitate de 5372 pungi cuburi de gheață de 1 sau 2 kg aflate la comercializare în marile magazine.

In perioada 7 – 11 mai,  comisarii ANPC au efectuat un control in ceea ce priveste respectarea prevederilor legale in domeniul protectiei consumatorilor, la operatorii economici care produc in unitati proprii gheata alimentara, atat pe raza municipiului Bucuresti, cat si la operatorii  economici din judetele Giurgiu si Constanta.

Au fost prelevate esantioane care au fost  trimise la analize si suspuse expertizei la Centrul National pentru Incercarea si Expertizarea Produselor Laborator Larex Bucuresti.

Analizele efectuate au determinat modificari ale urmatorilor parametri:

Clostridium perfringers, ufc/100 ml prevazut: 0, determinat: 2 (ambalaj de 1 kg) si  4 (ambalaj de 2 kg)
Bacterii coliforme, ufc/250 ml prevazut: 0, determinat:  284 (ambalaj de 5 kg)
NTG, ufc/100 ml prevazut: 20, determinat: 29 (ambalaj de 1 kg) si 31 (ambalaj de 2 kg)
NTG, ufc/ml la  - 22 grade C, prevazut max. 100, determinat: 1245 (ambalaj de 5 kg)
- 37 grade C, prevazut max. 20, determinat: 65 (ambalaj de 5 kg)
 
Avand in vedere faptul ca analiza in cazul depasirii parametrilor microbiologici excedeaza sfera de competenta a ANPC, institutia noastra va transmite cazul prin Sistemul Rapid de Alerta pentru Alimente si Furaje.