-

În judeţul Gorj, autorităţile au dispus refacerea şi punerea în siguranţă a zonelor în care există pericol de inundaţii, ca urmare a precipitaţiilor din ultima perioadă.

Vor fi realizate, de asemenea, lucrări de întreţinere pe mai multe cursuri de apă.

În urma manifestării fenomenelor hidrometeorologice de la începutul acestei săptămâni au fost afectate zeci de localităţi din întreaga ţară. Şî în judeţul Gorj terenuri şi rumuri au fost acoperite de ape.

Pentru eliminarea eventualelor pericole de inundaţii, cotele şi debitele cursurilor de apă fiind încă ridicate, la nivelul sistemului de gospodărire a apelor Gorj s-a dispus refacerea punctelor critice şi punerea în siguranţă a zonelor expuse riscului la inundaţii.

În această perioadă se consolidează malurile cu saci de geotextil umpluţi cu nisip şi se execută lucrări de stabilizare cu piatră de râu. De asemenea, se execută lucrări curente de întreţinere pe cursurile de apă Jiu, Amaradia şi Motru acolo unde există risc de inundaţii.

Având în vedere avertizăşile hidrometeorologice în vigoare, inspectoratele pentru situaţii de urgenţă rămân mobilizate pentru a interveni în zonele unde se pot produce situaţii de urgenţă.

Sursa: rador