-

Sfârşitul de săptămână vine cu un nou episod de ploi în cea mai mare parte a României, care se va prelungi şi în prima zi a săptămânii viitoare.

Un cod galben de instabilitate atmosferică accentuată va fi în vigoare de mâine după-amiază, de la ora 16:00, până luni, la ora 21:00. Sunt vizate 31 de judeţe, iar vijeliile vor fi însoţite de tunete şi fulgere - după cum a precizat, la Radio România Actualităţi, meteorologul de serviciu, Alexandra Roşioară:

„Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în cea mai mare parte a ţării. Vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, care vor lua aspect de vijelie, şi căderi de grindină. În zonele deluroase şi montane, precum şi în Oltenia, Transilvania şi, local, în Muntenia, în intervale scurte de timp sau prina cumulare, se vor înregistra cantităţi de apă de 25 - 30 de litri pe metru pătrat şi, pe arii restrânse, 50 - 70 de litri pe metru pătrat. Duminică şi luni, vremea va deveni răcoroasă în majoritatea regiunilor, pe fondul instabilităţii atmosferice”.

RADOR

foto