-

Râul Cibin a depășit cota de inundație cu 3 centimetri, iar în zona străzii Podului au fost mobilizați peste 100 de oameni, jandarmi, militari și pompieri.

Au fot mobilizate inclusiv forte suplimentare venite de la ISU Bistrita-Nasaud pentru ridicarea unui dig din saci cu nisip.

De asemenea pe pârâul Saliste va fi instalat un dig mobil, la iesirea din orasul Saliste spre Gales, în lungime de 200 de metri. La Cristian, pe malul Cibinului, au fost ridicate diguri din saci cu nisip, la fel se va întâmpla si pe malul Râului Negru care intra în localitatea Orlat.

La Ocna Sibiului continua consolidarea malului pârâului Visa. Aici a avut loc, la prînz o sedin?a de urgenta , la care a participat si seful DSU Raed Arafat, în cadrul careia s-au dispus masurile de relocare a fortelor, echipajelor si materialelor pe judet.

„În Marginimea Sibiului nu s-a dispus evacuarea populatiei, însa nu excludem aceasta posibilitate, în conditiile în care se prevad averse de ploaie de 70-80 de litri/metrul patrat, într-un timp foarte scurt”, a precizat prefectul Adela Muntean, care se afla pe teren, împreuna cu Raed Arafat.

Potrivit Prefecturii Sibiu, pentru extragerea apei acumulate în zonele inundate, actioneaza, în sprijinul cetatenilor, peste 300 de pompieri cu 13 motopompe, în localitatile: Apoldu de Jos, Apoldu de Sus, Ocna Sibiului, Cristian si Sibiu. La nivelul Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta s-a dispus suplimentarea dispozitivelor cu câte o motopompa din cadrul ISU Hunedoara, ISU Vâlcea si ISU Alba.

Potrivit ISU Sibiu, pâna la  ora 15:15 inundatiile au afectat 50 de gospodarii în judetul Sibiu

Judetul Sibiu ramâne sub avertizare meteorologica cod portocaliu pâna marți, 10 iulie, la ora 21,00.

(CARMEN VULCAN)

Sursa foto: turnulsfatului.ro