-

Este în vigoare un cod galben de averse şi vijelii pentru 14 judeţe din sud-vestul ţării. Avertizarea este valabilă până luni la ora 10:00, după cum a precizat Oana Păduraru de la ANM.

Instabilitatea atmosferică va fi accentuată în Banat, Oltenia, local în Crişana, sud vestul Transilvaniei şi vestul Munteniei. În aceste zone, se vor semnala frecvente descărcări electrice, inensificări ale vântului cu aspect de vijelie, averse ce vor avea şi caracter torenţial şi izolat grindină. Cantităţile de apă ce se vor înregistra, vor fi de 20-25 de litri pe metru pătrat şi izolat peste 30-40 de litri pe metru pătrat şi de asemenea, trebuie menţionat că pe parcursul zilei de astăzi, fenomene asociate instabilităţii atmosferice, vor fi şi în zonele de deal şi de munte, dar şi în Maramureş, Crişana, Transilvania şi local în Muntenia şi Dobrogea.

 O altă avertizare cod galben intră în vigoare luni la ora 10:00 şi va ţine până marţi seara la ora 23:00. Sunt vizate de această dată Capitala şi 31 de judeţe din sudul, centrul şi nordul ţării.

RADOR