-

Avertizarea lansată de către ANM referitoare la CODUL GALBEN de ninsori, ce afectează și județul Botoșani, a determinat convocarea în regim de urgență a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

La sedinta au participat reprezentantii institutiilor implicate în gestionarea situatiilor aparute în urma înrautatirii vremii. Prefectul Dan Slincu a facut apel la drumari, în special la reprezentantii Sectiei Drumuri Nationale, sa monitorizeze operatiunile de deszapezire, în conditiile în care au avut loc mai multe evenimente rutiere cauzate de viteza neadaptata si de conditiile de drum.

Prefectul a solicitat sefului InspectoratuluI Judetean de Politie, cms.sef Viorel Serbanoiu, si sefului Serviciului Politiei Rutiere, cms.sef Teodor Orhei, sa sprijine drumarii prin fluidizarea traficului si sa sanctioneze conducatorii auto care circula pe drumurile publice fara sa-si fi echipat autovehiculele cu cauciucuri de iarna.

Seful SDN, Viorel Zacretchi, a anuntat ca sunt trei drumuri nationale pe care se circula în conditii de iarna: Botosani- Târgu Frumos, Botosani- Dorohoi si Botosani- Stefanesti si ca în teren actioneaza 37 de utilaje de deszapezire.

Autor: GINA POENARU