-

Braşovenii vor circula gratuit pe 22 septembrie, cu mijloacele de transport în comun, în cadrul săptămânii mobilităţii europene, informează, într-un comunicat de presă transmis de Primăria Braşov.

''Sperăm ca, în felul acesta să îi convingem pe cât mai mulţi dintre cei care, sâmbătă, utilizează autoturismele proprii pentru transportul spre servicii sau pentru a duce copiii la şcoală să încerce şi transportul în comun, mai ales că acest tip de transport poate reprezenta cea mai bună soluţie în interiorul oraşului. Totodată, transportul în comun poate reprezenta o soluţie şi pentru cei din afara Braşovului, care îşi pot lăsa maşinile la terminalele RAT de la intrările în oraş, pentru a-şi continua călătoria cu mijloacele de transport ale RATBV. Sunt zone în care accesul auto este foarte dificil, în special la orele de vârf, iar dacă la aceasta adăugăm şi căutarea unui loc de parcare, vom vedea că transportul public nu este doar soluţia optimă din punct de vedere economic, ci şi din punct de vedere al timpului petrecut în trafic'', a declarat primarul George Scripcaru, potrivit comunicatului citat.

Edilul a menţionat că municipalitatea s-a concentrat pe dezvoltarea acestui tip de transport, recent fiind finanţat contractul de achiziţie, cu sprijinul BERD, a 105 autobuze Euro 6, care, etapizat, începând din luna noiembrie vor intra în circulaţie. La aceasta se adaugă proiectul depus la MDRAP pentru achiziţia a 26 de troleibuze şi cel cu finanţare pe Programul Operaţional Regional, pentru achiziţia de autobuze electrice şi hibrid.

''Dacă la aceste demersuri includem şi intenţiile Ministerului Mediului de a ne sprijini, inclusiv financiar, în achiziţia de autobuze electrice, vedem că, într-un timp relativ scurt, transportul în comun în Braşov nu doar va fi cel mai eficient mijloc de transport, dar va fi şi cel mai puţin poluant. Strategia municipiului Braşov în domeniul transportului în comun cuprinde şi proiectele de tip park&ride, cel mai avansat din acest punct de vedere fiind cel de la fostul Stadion Municipal, pentru care am demarat procedura de întocmire a documentaţiei şi pe care sperăm să îl realizăm cu fonduri de la Uniunea Europeană, prin Programul Operaţional Regional. În felul acesta punem la dispoziţia tuturor celor care vin dinspre Bran-Râşnov-Cristian şi Codlea-Ghimbav cea mai bună soluţie de transport, parcare maşină şi acces la mijloacele de transport în comun spre toate direcţiile'', a explicat Scripcaru în documentul citat.

Sursa:agerpres.ro
Sursa foto:bzb.ro

Citește și Sfatul medicului - ce să faci dacă suferi de o boală gravă