-

O informare meteo de intensificări ale vântului şi precipitaţii predominant sub formă de ninsoare moderată cantitativ este în prezent în vigoare în sudul şi estul Munteniei.

Viorica Dima, de la Administraţia Naţională de Meteorologie, ne dă amănunte: „Noaptea care urmează deja aduce o ameliorare a vremii sub aspectul precipitaţiilor, predominant ninsori care au afectat în cursul zilei de astăzi regiunile sudice şi sud-estice ale ţării noastre, vântul s-a domolit şi el în aceste zone, ameliorare care va fi mai accentuată pe parcursul zilei de mâine, când doar temporar cerul va avea înnorări şi din punct de vedere al precipitaţiilor doar fulguieli trecătoare în zona de munte, şi posibil în estul extrem al ţării. Temperaturile vor creşte şi ele uşor faţă de ziua de astăzi, când în Capitală am înregistrat doar 3 - 4 grade, spre exemplu”.

Pentru luni, o maximă termică de 5 - 6 grade, iar la scara întregii ţări spre 8 - 9 grade în Oltenia şi sudul Banatului, pornind de la zero, un grad în nordul Moldovei. Acestea exprimă de fapt un regim de temperatură normal pentru perioada din an pe care o traversăm.

Marţi, de asemenea, o zi cu un debut mai liniştit, însă treptat înnorările se accentuează dinspre vestul teritoriului.

Noaptea de marţi spre miercuri marchează extinderea precipitaţiilor, miercuri în aproape toată ţara vor fi aceste precipitaţii, mai ales lapoviţă şi ninsori în vestul, centrul şi nordul ţării, însă aici în sud şi în sud-est, datorită faptului că sunt determinate de un ciclon mediteranean, deci pe componentă sudică de circulaţie, vor predomina ploile, iar cantităţile vor fi chiar ceva mai însemnate în regiunile sudice ale ţării noastre, repet, cantităţi predominante provenite din precipitaţii lichide.

Intensificările de vânt nu vor ridica probleme semnificative pe parcursul săptămânii care urmează, iar de joi încolo vom asista cam în a doua jumătate a săptămânii la o uşoară creştere a valorilor termice, spre un 10 grade în Lunca Dunării.