-

Sistemul de management al deşeurilor din judeţul Olt, care presupune colectarea deşeurilor „din poartă în poartă” şi din puncte fixe, va fi operaţional după Anul Nou.

Sistem integrat de management al deşeurilor în judeţul Olt are mai multe componente şi un depozit ecologic la Bălteni, unde vor fi duse deşeurile colectate din toate localităţile judeţului, staţii de sortare şi tratare a levigatului, patru staţii transfer la Balş, Caracal, corabia şi Scorniceşti, peste 3.700 de platforme de colectare. Tot în cadrul proiectului menţionat au fost achiziţionate 6.500 de containere pentru colectarea deşeurilor ce vor fi amplasate în localităţi.

Depozitul de la Bălteni are o capacitate totală de 3,56 milioane de metri cubi, în mai multe celule, prima celulă având o capacitate de 880.000 de metri cubi, suficientă pentru o perioadă de 12 ani.

În cadrul aceluiaşi proiect au fost închise toate depozitele de deşeuri neconforme din judeţ, respectiv cele de la Slatina, Drăgăneşti-Olt, Scorniceşti, Corabia şi Balş. 

Sursă: Agerpres

Foto: scrapmetalservices.com