-

Vremea pe 4 ianuarie este rece în toată țara, cu temperaturi care ajung noaptea la minus 13 grade în estul Transilvaniei. Află mai mult.

Prognoza meteo anunță ger încă 3 zile, inclusiv de Bobotează. În București, vineri, va fi maximum 1 grad ziua.

Noaptea de joi spre vineri: Vremea va deveni uşor mai rece decât în mod normal în regiunile vestice, nord-vestice, centrale, precum şi în cea mai mare parte a zonei deluroase, iar local în Transilvania, Maramureş şi izolat în zona subcarpatică va fi ger. Temperaturile minime se vor situa în general între -12 şi -2 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile din estul Transilvaniei. Cerul va avea înnorări şi trecător se vor semnala ninsori slabe, pe arii restrânse, cu precădere în regiunile sudice şi la munte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte, în special la altitudini mari, precum şi în sud-estul teritoriului, cu precădere pe litoral.

Vineri, vremea se va răci în toată ţara, astfel că valorile termice se vor situa sub cele normale pentru această dată şi mai ales noaptea va fi ger în Maramureş, Transilvania, zona deluroasă şi pe suprafeţe mici în celelalte regiuni. 

Prognoza meteo estimează că temperaturile maxime vor fi cuprinse între -7 şi 2 grade, iar cele minime între -16 grade în estul Transilvaniei şi -3 grade în nordul litoralului.

Cerul va avea înnorări temporare şi doar pe suprafeţe mici va ninge slab în vestul, nordul, centrul teritoriului, precum şi în zona montană. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în regiunile estice, sud-estice (mai ales pe litoral) şi la munte (cu precădere în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali şi de Curbură). Presiunea atmosferica va creşte în prima parte a intervalului.

Sursa: Jurnalul ziar național