-

Pericolul producerii de avalanşe în masivul Ceahlău este maxim pe versanţii nordici, a declarat, astăzi, şeful Serviciului Salvamont Neamţ, Raul Papalicef.

Acesta a avertizat că datorită temperaturilor scăzute, în zona montană înaltă stratul de zăpadă este deosebit de mare iar în ultimele zile s-au produs cel puţin două avalanşe.
"Deoarece foarte mulţi turişti au solicitat informaţii despre starea traseelor, precizăm că, în afara traseului care urcă prin Cascada Duruitoarea, toate celelalte sunt accesibile, bineînţeles cu echipament de iarnă. Acelor turişti mult prea experimentaţi care critică măsurile noastre de prevenire a accidentelor şi care au început deja să parcurgă ruta menţionată, le comunicăm că în ultimele zile, cel puţin două avalanşe au măturat poteca turistică. Din fericire nu a fost nimeni în zonă", a declarat şeful Serviciului Salvamont Neamţ.
Salvamontiştii estimează, potrivit prognozei pe luna aprilie, că restricţiile pe traseul Durău - Cascada Duruitoarea - Piciorul Şchiop - Cabana Dochia se vor ridica cel mai devreme în jurul datei de 10 mai.

RADOR

Foto: Pixabay.com