-

A intrat în vigoare o informare meteorologică, valabilă până miercuri dimineaţă, care anunţă ploi torenţiale şi furtuni. În plus, temperaturile vor scădea semnificativ.

 În acest interval, în cea mai mare parte a ţării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse cu caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, vijelii şi căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15 - 25 l/m2 şi, izolat, posibil chiar 50 - 60 l/m2. Astfel de fenomene vor fi mai frecvente şi mai intense în această după-amiază şi pe parcursul nopţii în majoritatea regiunilor, iar mâine şi poimâine, îndeosebi în sudul, estul şi centrul ţării. Vremea se va răci accentuat mâine, în regiunile din vestul şi nordul teritoriului, iar marţi, şi în restul teritoriului.

Scăderea de temperatură va fi în medie cam de 5 - 10 grade în 48 de ore. În aceste condiţii, la munte, începând din noaptea de luni spre marţi, precipitaţiile vor fi mixte, iar la altitudini de peste 1800 de metri va ninge şi vântul va avea intensificări ce vor determina spulberarea zăpezii.

RADOR

Foto: Pixabay