-

Apele au intrat din nou în curţile şi în casele oamenilor, în nordul Moldovei, zonă aflată până în această dimineaţă sub cod galben de precipitaţii abundente.

Cele mai multe probleme au fost în judeţele Botoşani, Suceava şi Bacău, unde ploile torenţiale şi furtunile au inundat străzile şi au doborât arbori şi stâlpi de electricitate.

În Botoşani, locuitorii au fost avertizaţi, pentru prima dată, prin sistemul RO-ALERT, cu privire la apariţia unor fenomene periculoase, iar pompieri şi echipaje SMURD caută o femeie de 69 de ani din satul Bâznoasa, care a dispărut de ieri. Sătenii cred că femeia a fost luată de viitură, pentru că prin spatele locuinţei trece un pârâu. Căutările au fost reluate în urmă cu aproximativ o oră.

Mai multe localităţi din judeţul Botoşani s-au aflat timp de o oră sub incidenţa unui cod portocaliu de furtuni, motiv pentru care Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a transmis primul mesajul RO-ALERT pentru populaţie, prin care a fost sfătuită să ia măsuri de adăpostire, să nu staţioneze sub arbori şi reţele electrice şi să conducă prudent. Vijeliile au doborât doi arbori căzuţi pe carosabil la Negreni, Ştiubieni şi la ieşirea din Botoşani spre Dorohoi, dar şi mai mulţi stâlpi care susţineau cablurile electrice în localitatea Lişna, comuna Suharău.

Pompierii au mai intervenit pentru degajarea carosabilului şi în localitatea Dumeni, comuna George Enescu, acolo unde trei stâlpi de telefonie au căzut pe şosea. Ploile torenţiale au inundat în mai puţin de o oră şi patru gospodării de pe raza localităţii Iacobeni, din comuna Dângeni.

RADOR

Foto: Pixabay