-

Aproximativ 550 de hectare de teren agricol de pe raza a două localităţi din Sălaj au fost inundate miercuri, după ieşirea din matcă a râului Someş, potrivit primelor estimări ale pompierilor.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sălaj informează că râul Someş a ieşit din matcă și a inundat aproximativ 150 de hectare de teren agricol în localitatea Chizeni şi alte 400 de hectare în Fodora.

Aplicaţia Ro-Alert a fost folosită, miercuri dimineaţa, pentru utilizatorii de dispozitive mobile de pe raza comunelor Lozna, Rus, Ileanda şi Gâlgău, de pe Valea Someşului, privind accesul spre localitatea Rogna dinspre Ileanda care este blocat de ape, varianta disponibilă fiind prin localitatea Rus.

În cursul zilei, precipitaţiile au dus la inundarea a circa 30 de gospodării în localitatea Sărmăşag, inundând temporar şi o porţiune de cale ferată, alte localităţi afectate de inundaţii fiind Şimleu Silvaniei, Crasna, Buciumi, Cizer, Hereclean, Creaca, Rus şi Ileanda, a informat prefectul Florin Florian.

Acesta a adăugat faptul că pagubele nu sunt însemnate. Pompierii monitorizează permanent zonele vulnerabile.

Sursa: agerpres.ro

Sursa foto: pixabay.com