-

Două sute de voluntari de mediu au adunat sâmbătă 32 de metri cubi de deşeuri din zona Podului Prieteniei Giurgiu - Ruse, marcând astfel Ziua Mondială a Oceanelor.

Acţiunea a avut loc în parteneriat cu Garda Naţionala de Mediu, Administraţia Naţională "Apele Române", Primăria Municipiului Giurgiu şi Asociaţia "Prietenii de lângă tine".

"Acţiunea de ecologizare s-a desfăşurat în zona piciorului Podului Prieteniei din Giurgiu. Două sute de voluntari de mediu de la Nestlé România (...) au curăţat zona din apropierea Podului Prieteniei. Ei au reuşit să adune în saci cantitatea totală de 32 de metri cubi de deşeuri din plastic şi hârtie, cantitate de gunoi care a fost preluată de o firmă specializată în colectarea deşeurilor din Bucureşti. Acţiunea s-a desfăşurat cu gândul la protejarea celei mai importante resurse a viitorului - pădurile şi apa", a precizat, pentru AGERPRES, Mariana Mitroi, reprezentanta Asociaţiei "Prietenii de lângă tine".

Proiectul face parte din angajamentul companiei Nestlé de a proteja mediul înconjurător şi de a preveni eliminarea deşeurilor în mări, oceane şi căi navigabile. Acţiuni de ecologizare a malurilor Dunării şi a plajelor de la Marea Neagră vor fi făcute şi de filialele companiei din Austria, Serbia şi Bulgaria cu ocazia Zilei Mondiale a Oceanelor.

Organizaţia Naţiunilor Unite a anunţat că reducerea materialelor plastice de unică folosinţă este una dintre problemele prioritare care trebuie gestionate pentru a reduce impactul asupra mediului înconjurător pe termen lung.

Ziua Mondială a Oceanelor este marcată la nivel global pentru a reaminti tuturor rolul important pe care îl au oceanele, respectiv apele planetei în viaţa de zi cu zi.

Sursa: AGERPRES