-

Aproape toată ţara se află până mâine sub o informare meteorologică de instabilitate atmosferică şi cantităti de apă însemnate, iar în acest interval vor scădea şi temperaturile.

Meteorologul: „Manifestări ale instabilităţii atmosferice vor fi în majoritatea regiunilor, exceptând sud-estul extrem. Luni, pe măsură ce vor înceta aceste fenomene în partea de vest a ţării, vor continua să fie destul de intense cu precădere în jumătatea de est a teritoriului. Astfel, vor fi perioade cu înnorări accentuate, cu averse ce vor putea avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări temporare ale vântului. Nu este exclus să cadă chiar şi grindină. De asemenea, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi local 20 l/mp şi izolat 40-50.”
Până la ora 9:00 este în vigoare un cod galben pentru râurile din judeţele Caraş-Severin şi Timiş, unde, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce în continuare scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri.

RADOR

Foto: Pixabay