-

Pompierii sunt în alertă, în această perioadă, din cauza riscului mare de producere a incendiilor de pădure şi de vegetaţie pe câmpuri.

În plus, lucrătorii inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă îi avertizează pe fermieri şi pe proprietarii de terenuri să nu incendieze vegetaţia, mai ales în perioadele caniculare.

Avertismentele îi vizează mai ales pe fermieri, care sunt îndemnaţi să nu utilizeze focul pentru distrugerea resturilor vegetale, riscul de extindere a incendiului fiind mare în această perioadă caniculară şi în zilele cu vânt puternic.

Potrivit pompierilor, utilizarea focului este periculoasă şi în locurile învecinate cu pădurea sau aflate în apropierea localităţilor, dar şi în zonele cu vegetaţie uscată, pentru că focul poate scăpa de sub control şi este greu de stins în zilele cu temperaturi ridicate.

Conform pompierilor sălăjeni, an de an sunt semnalate nenumărate incendii de vegetaţie cauzate mai ales de către fermierii dornici de a scăpa rapid de resturile vegetale de pe suprafeţele agricole.

Sursa: Radio Romania Actualitati

Foto: pixabay.com

Citește mai mult despre stil de viațăsfatul medicului și idei practice.