-

Vreme blândă, de Ziua Națională, în capitala Marii Uniri, Alba Iulia. În Capitala României, vremea se va răci și sunt condiții de ploaie ușoară sau lapoviță.

Astăzi se împlinesc 101 ani de la momentul creării României Mari. La 1 decembrie 1918, la Alba Iulia, a fost semnată Hotărârea de unire necondiţionată a Transilvaniei, Banatului, Crişanei şi Maramureşului cu România. Ziua Naţională este marcată prin parade militare, depuneri de coroane, ceremonii religioase şi diverse alte evenimente. În Capitală, ceremoniile încep dimineaţă la Monumentul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol, iar la ora 11:00 publicul este aşteptat la parada militară de la Arcul de Triumf.
Generalul Vasile Toader, coordonatorul paradei: „Aş vrea să spun cu mare drag: aşteptăm toţi românii să vină în Piaţa Arcului de Triumf, de Ziua Naţională a României.”
Meteorologii anunţă vreme mai blândă la Alba Iulia, dar în Capitală ar putea fi lapoviţă, spune Mihai Huştiu de la ANM: „În Bucureşti, în ziua de 1 decembrie vremea se va răci. Astfel, sunt aşteptate valori termice apropiate de mediile multianuale, cerul se va menţine mai mult noros, iar în primele ore ale zilei mai sunt condiţii de ploaie slabă sau chiar lapoviţă. În schimb, la Alba Iulia vremea va fi în general frumoasă, dar rece dimineaţa, când temperatura va scădea până la minus 3 - minus 4 grade, însă peste zi soarele va fi generos, iar temperatura va urca, la amiază, la 3-4 grade”.

RADOR

Foto: Pixabay