-

Luna februarie începe cu vreme deosebit de caldă pentru această perioadă.

Vor fi temperaturi de primăvară până la mijlocul săptămânii viitoare. Îşi fac însă timid apariţia precipitaţiile, după cum am aflat de la Mirela Polifronie de la Administraţia Naţională de Meteorologie: „Maximele vor fi cuprinse pe parcursul acestei zile, mâine, dar şi la începutul săptămânii viitoare, în general între 7 grade până spre 17-18 grade, în special în partea de sud-vest a teritoriului. Sunt temperaturi cu mult mai ridicate de faţă de ceea ce ar trebui să avem un mod normal la această dată. În mod normal ar trebui să avem maxime cuprinse între minus 1 grad în depresiunile din estul Transilvaniei, până spre 4- 5 grade în partea de sud a ţării. De la jumătatea săptămânii viitoare, valorile de temperatură vor mai scădea, însă în continuare ne aşteptăm ca vremea să se menţină puţin mai caldă decât ar fi în mod normal. La jumătatea săptămânii viitoare ne aşteptăm la maxime cuprinse între 2 până spre 7-8 grade pe litoral.
Din punct de vedere al precipitaţiilor, în fiecare zi vom avea precipitaţii. Astăzi, mâine, ne aşteptăm sub formă de ploaie să avem în special în regiunile intracarpatice, iar de la jumătatea sa săptămânii viitoare şi în restul teritoriului. În următoarele zile ne aşteptăm la precipitaţii mixte, poate predominant sub formă de ninsoare doar în zonele de munte , însă de la jumătatea săptămânii viitoare precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare să se semnaleze şi în restul teritoriului.”
Există şanse să ningă la Bucureşti? Mirela Polifronie: „Cu datele pe care le avem în acest moment, de la jumătatea săptămânii viitoare, odată şi cu scăderea de temperatură, am putea avea în zona capitalei precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare.”
Ieri, hidrologii au anunţat că debitul Dunării va continua să se situeze în zilele următoare sub mediile multianuale ale perioadei.

RADOR
Foto: Pixabay