-

Inundaţiile provocate de topirea bruscă a zăpezii, ce a dus la revărsarea râurilor, continuă să facă probleme în judeţul Giurgiu.

Două drumuri judeţene sunt închise temporar circulaţiei. Este vorba de un pod provizoriu între localităţile Goleasca şi Uieşti, şi o porţiune de circa 0,5 kilometri din drumul care leagă Răsuceni de Răsucenii de Sus.

Şase anexe gospodăreşti din localitatea Răsuceni sunt în continuare afectate de inundaţii. 2.600 de hectare de teren agricol, 20 de hectare de teren agricol însămânţat, 200 de hectare de păşune şi două poduri din trei localităţi sunt în continuare sub ape.

Pompierii militari acţionează încă de joi noaptea cu o motopompă de mare capacitate în localitatea Călugăreni, unde apa provenită din topirea zăpezii a dus la formarea unei bălţi pe o lungine de câţiva kilometri, aceasta inundând trei gospodării.

În momentul de faţă mai este afectată o singură gospodărie. Nivelurile şi debitele sunt în scădere pe râurile Neajlov şi Dâmbovnic, amonte de staţia hidrometrică Vadu Lat şi în creştere în aval. Astfel, s-a înregistrat depăşirea cotelor de inundaţie pe râul Neajlov, pe secţiunea Călugăreni, şi pe râul Glavacioc, pe secţiunea Crovu.

Sursa: rador