-

În ultimii patru ani, o specie foarte agresivă de viespi îşi construieşte cuibul în zona traseelor din zona Platoului Corneşti din municipiul Târgu-Mureş.

Anul acesta situaţia a devenit şi mai gravă întrucât au apărut două cuiburi de viespi, unul pe ruta de alergare din zona Platoului şi altul pe traseul de creasta care duce înspre Sângeorgiu de Mureş. Mulţi sportivi au anunţat că au fost înţepaţi de viespi, astfel că Salvamont Mureş a intervenit pentru a preveni apariţia altor atacuri, a declarat pentru Radio Târgu Mureş directorul Kovacs Robert: "Am reuşit să facem o mică intervenţie în zonă, am utilizat nişte substanţe împotriva viespilor şi am marcat zona foarte vizibil, astfel încât să fii avertizat cu 20 de metri înainte şi să fii precaut.
Aceste viespi apără vehement zona respectivă, iar dacă trece pe acolo o persoană, o a doua va fi atacată cu siguranţă. Dacă sunteţi atacaţi de viespi în zona respectivă, trebuie să o părăsiţi cât de repede, ele nu urmăresc oamenii şi odată trecut de zona respectivă viespile nu vor mai prezenta un pericol. Recomandăm însă ca, în cazul în care sunteţi înţepaţi de viespi să mergeţi la SMURD pentru a primi o injecţie împotriva acestora pentru că pot fi deosebit de periculoase". Salvamont Mureş a făcut demersuri pentru a înlătura cele două cuiburi şi speră ca viespile să dispară din zonă.

RADOR
Foto: Pixabay