-

Peste un milion de puieţi vor fi plantaţi în această primăvară de Direcţia Silvică, instituţia având în plan împăduriri pe 236 de hectare și completări pe 46 de hectare.

Se vor mai face şi regenerări naturale pe 311 hectare, a anunţat, directorul Direcției Silvice Mureş, Ovidiu Chiorean.
"În fondul forestier al Regiei Naţionale a Pădurilor vom avea de împădurit 171 de hectare, se vor face 33 de hectare de completări în plantaţii vechi şi avem 211 hectare regenerări naturale. În fondul altor proprietari, administrat de Direcţia Silvică, avem de împădurit o suprafaţă de 65 de hectare, 13 hectare de completări şi 100 de hectare de regenerări naturale. Practic sunt suprafeţele de tăieri care au fost parcurse cu tăieri definitive în ultimii doi ani, pe care Codul Silvic ne obligă să le împădurim în termen de doi ani", a declarat presei Ovidiu Chiorean.
Potrivit şefului Direcţiei Silvice Mureş, instituţia a demarat acţiunile de împădurire cu o uşoară întârziere din cauza vremii nefavorabile şi, întrucât acţiunile se suprapun cu Luna Pădurii, vor fi organizate şi evenimente în acest sens.
În acest sens, împreună cu Instituţia Prefectului judeţul Mureş, Direcţia Silvică organizează, joi, o acţiune de împădurire în localitatea Gheorghe Doja, satul Tirimioara. Sâmbătă, în acelaşi loc, împăduririle vor fi continuate în colaborare cu compania Hirschmann, iar săptămâna viitoare, în 17 aprilie, va fi organizată o altă campanie de împăduriri, în pădurea Beşa, în colaborare cu Casa de Cultură a Studenţilor Târgu Mureş.

Sursa : agerpres.ro
Sursa foto : news.ro