-

Circulaţia pe Transfăgărăşan este din nou întreruptă, pentru intervenţia pompierilor la incendiul de vegetaţie uscată pe un versant de lângă Cetatea Poenari din judeţul Argeş.

Potrivit Centrului Infotrafic, traficul rutier este oprit pe ambele sensuri, între kilometrii 57 şi 58, în comuna Arefu. Acţionează aproximativ 50 de pompieri, care au rămas în zonă şi pe parcursul nopţii. La stingerea incendiului este folosit şi un elicopter, care a venit în judeţul Argeş după ce a ajutat la izolarea focarelor din Parcul Naţional Domogled - Valea Cernei.

Nici aici incendiul nu a fost oprit definitiv, deşi aseară se părea că nu mai există flăcări sau fum. 

Este a 5-a zi de intervenţie în Domogled după ce aseară exista speranţa că incendiul de pădure a fost lichidat în urma celor 34 de aruncări cu apă din aer şi a intervenţiei terestre. Au ars deja aproximativ 3,5 hectare de arborete şi pin negru de Banat. Elicopterul MI-17 al Inspectoratului General al Aviaţiei a efectuat o recunoaşte aeriană în această dimineaţă şi s-a constatat existenţa a încă 2 focare.

Se speră reluarea operaţiunilor aeriene iar cei 140 de pompieri şi silvicultori reîncep intervenţia terestră. Ei au plecat deja în zona de intervenţie, azi dimineaţă la ora 7:00, însă traseul este lung şi extrem de dificil.

Zona în care s-a produs incendiul se află la o altitudine de 1.100 de metri, la 25 de km de Băile Herculane, din care 15 km drum neamenajat, şi este caracterizată de un relief foarte dificil. Este o zonă stâncoasă, de carp, o pantă abruptă cu o înclinaţie de 40 de grade. Cel de-al doilea elicopter care a acţionat în Domogled a fost trimis de ieri în judeţul argeş, la Arefu, unde, de asemenea, s-a reaprins un incendiu de vegetaţie pe care pompierii sperau că l-au stins la sfârşitul săptămânii trecute.

RADOR