-

Pompierii militari acţionează și în această dimineaţa, pentru lichidarea focarelor izolate rămase după declanşarea, seara trecută, a incendiului din Masivul Ciucaş.

Acest incendiu se manifestă la graniţa cu judeţul Prahova, a informat purtătoarea de cuvânt a ISU Braşov, Luiza Dănilă.
''În momentul de faţă nu mai este risc de extindere a incendiului din Masivul Ciucaş. Sunt focare izolate şi se acţionează pentru lichidarea acestora. După ultimele estimări au ars aproximativ 20 de hectare de litieră şi doborâturi. Colegii care au acţionat peste noapte au fost schimbaţi marţi dimineaţa'', a precizat reprezentanta ISU Braşov.
Incendiul a izbucnit luni, în jurul orei 17,00, în zona Şipoate, din Masivul Ciucaş. În zonă s-au deplasat două autospeciale de stins incendii cu apă şi spumă, două autospeciale de primă intervenţie, trei ofiţeri şi 57 de subofiţeri. Aceleaşi efective acţionează şi marţi, potrivit sursei citate.
Primarul localităţii Vama Buzăului, Tiberiu Chirilaş, a afirmat aseară, că în zona incendiului s-au deplasat şi reprezentanţii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Vama Buzăului şi angajaţi ai Ocolului Silvic Teliu, care au în administrare zona respectivă.

Sursa : agerpres.ro
Sursa foto: ziare.com