-

S-a întâmplat în cadrul celei de-a VIII-a editii a evenimentului Swimathon, organizat de Fundatia Comunitară Mures, la Bazinul Olimpic din incinta Complexului Muresul.

Înotătorii au fost voluntari care au dorit să-si sustină proiectul preferat, iar prietenii, familiile sau cunostintele lor au donat sume de bani.

Unul dintre înotători, fotbalistul tîrgumuresean Flavius Dumbrăvean a ales să sprijine un proiect dedicat copiilor fără părinti:

"Eu am făcut asta pentru educasia copiilor din centrul de plasament de la Glodeni. Sunt multi care au nevoie de noi si ar trebui ca evenimentele de acest gen să aibă o amploare mai mare, iar eu fiind sportiv am zis: de ce să nu fac asta?

Pentru mine a fost, sincer, destul de solicitant. Nu mă asteptam. Ne-am antrenat, ne-am pregătit pentru ziua de astăzi. Si emotiile competitiei, toate cumulate - dar a iesit un eveniment foarte frumos, a fost familia alături de mine, prieteni am avut"

Directorul Fundatiei Comunitare Mures, Gal Sandor spune că încă se pot face donatii pe site-ul evenimentului: "Ok, evenimentul s-a încheiat, dar noi încă 2 săptămâni asteptăm donasiile. Cei care vor să doneze pot face acest lucru până în 25 iunie.

Se pot informa de pe site-ul www.swimathon.ms despre proiectele pentru care strângem donatii. Domeniile sunt variate: social, educatie, cultură, sănătate".

Editia de anul trecut a Swimathon Mures a sprijinit 25 proiecte pentru care s-au adunat 130.000 de lei de la peste 500 de donatori.

Sursa: rador