-

În Harghita, în ultima saptamână, s-au înregistrat două cazuri de gripă, iar una dintre paciente, în vârstă de 65 de ani, bolnavă cronic, a decedat în urma contactării virusului gripei sezoniere.

Cel mai probabil dupa din cauza ca s-a prezentat cu întârzâiere la spital. Potrivit epidemiologului din cadrul Directiei de Sanatate Publica (DSP) Harghita, dr. Cornelia Miron, aceasta suferea de cardiopatie ischemica si avea organismal slabit. În cel de-al doilea caz de gripa, evolutia starii de sanatate este buna. În ultima saptamâna au fost raportate 1168 de cazuri de viroze, în crestere fata de saptamâna precedenta cu 334 de persoane diagnosticate cu infectii acute ale cailor respiratorii superioare si 52 de cazuri de pneumonii, un numar aproape dublu fata de saptamâna precedenta.

Pentru a preveni raspândirea infectiilor respiratorii, virozei si gripei, la Spitalul Judetean din Miercurea Ciuc s-au instituit mai multe masuri de limitare a vizitelor sau timpului de vizita a apartinatorilor la cei internati în spital.

Autor: ANGELA BARSAN