-

Bicicletele au fost cumpărate din donaţiile strânse în cadrul celei de-a cincea ediţii a evenimentului Liberty on Bike.

Potrivit unui comunicat, competiţia a reunit ciclişti amatori şi profesionişti în cadrul a trei curse de profil, desfăşurate la parcul tehnologic, în oraş şi în zone montane din Cluj.

În urma ediţiilor din anii trecuţi, alte 30 de biciclete au ajuns la copii care locuiesc în sate greu accesibile din Munţii Apuseni şi ajung cu greu la şcoală.

Liberty on Bike 2018 a adus la startul celor trei competiţii peste 130 de biciclişti amatori şi profesionişti, mai mulţi decât la ediţia precedentă. La Criteriul Companiilor, cursă destinată comunităţii Liberty Technology Park Cluj şi desfăşurată vineri, în interiorul parcului tehnologic, au participat 11 echipe.

Peste 50 de biciclişti au pedalat apoi, sâmbătă, pe cei 35 de kilometri ai Gentlemen's Race, iar proba de anduranţă s-a desfăşurat duminică, cu 7 echipe şi 13 participanţi individuali, la Gran Fondo Beliş, un traseu de aproape 120 de kilometri, realizat cu scopul de a descoperi peisajele minunate din zona Beliş.

Competiţie încurajează mersul cu bicicleta ca parte a unui stil de viaţă sănătos şi se desfăşoară anual, în luna septembrie, începând cu anul 2014. Ediţia din acest an, a cincea, a fost organizată împreună cu Tura de Noapte şi CERT Transilvania şi cu sprijinul mai multorcompanii.

Sursă: Agerpres

Foto: kmkz.ro

Citește și Sfatul medicului - ce să faci dacă suferi de o boală gravă