-

Subvenţia alocată de Ministerul Transporturilor pentru transportul regulat de călători şi mărfuri în Delta Dunării a crescut cu circa 50 la sută faţă de anul trecut.

Directorul executiv al Navrom Delta SA, Nicolae Chichi, a precizat că transportul în Deltă se va desfăşura, în acest an, în baza unui acord-cadru anexă la contractul încheiat în anul 2016 de către Ministerul Transporturilor şi Navrom, după ce ministerul nu a mai organizat anul trecut licitaţie pentru adjudecarea acestei activităţi. Nicolae Chichi speră că autorităţile naţionale vor lua măsuri şi pentru introducerea unei legi a taximetriei pe apă, o asemenea reglementare urmând să crească gradul de siguranţă al pasagerilor care circulă cu ambarcaţiunile de agrement.
Nicolae Chichi: „Transportul de pasageri trebuie reglementat, trebuie autorizat. Este foarte important ca pasagerul să fie asigurat pe tot parcursul călătoriei. În momentul în care iei un titlu de călătorie trebuie să ai siguranţa că ajungi, iar în condiţiile în care ai o problemă trebuie să fii despăgubit. Lucrul acesta, în momentul de faţă, nu se întâmplă.”
Ambarcaţiunile cu o capacitate de până la 20 de persoane care asigură transportul călătorilor între Tulcea şi localităţile din Deltă sunt considerate ambarcaţiuni de agrement şi nu au obligaţia de a se autoriza pentru a desfăşura activitatea de transport de persoane.

RADOR
Foto: Pixabay