-

Din cauza gripei, dar şi a informaţiilor legate de coronavirus, unităţile sanitare din judeţ au decis să limiteze accesul vizitatorilor.

De asemenea, este limitat și accesul celor care îi însoţesc pe pacienţi la Unitatea de Primiri Urgenţe.
"Aparţinătorii care nu pot să rămână cu pacientul sau nu vor, vor lăsa un număr de contact şi vor fi informaţi telefonic despre starea de sănătate. În contextul epidemiologic actual, la intrarea în urgenţă, pe lângă triajul obişnuit pe care îl facem, vom încerca să obţinem date suplimentare legate de posibilitatea contactului cu persoane suspecte de infecţie cu COVID 19 şi anume febră, fenomene respiratorii, călătorii", a precizat Marius Leonte, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgenţă Braşov.
Specialiştii îi îndeamnă pe braşoveni să trateze cu calm afecţiunile respiratorii şi să nu intre în panică. Recomandările vin în contextul în care în ultima perioadă, la Urgenţe se prezintă, zilnic, zeci de braşoveni care au doar simptome de răceală:
"Rugăm pacienţii cu viroze respiratorii uşoare să se adreseze medicului de familie sau centrelor de permanenţă, ca să evităm supraaglomerarea din unitatea de primiri urgenţe", a adăugat Marius Leonte.