-

Direcţia Generală de Asistenţă Socială Constanţa (DGASPC) a inaugurat o locuinţă protejată, destinată victimelor violenţei domestice.

Totul e posibil în cadrul unui proiect realizat cu fonduri europene şi cofinanţat de Consiliul Judeţean Constanţa.
Cel mult şase persoane pot fi găzduite în această locuinţă protejată, pe o perioadă de maximum un an, interval în care vor beneficia de cazare, masă şi alte servicii care să le permită să îşi reorganizeze viaţa, atât pe plan personal, cât şi profesional.
"Locuinţa protejată, a cărei adresă este secretă, este deservită de un psiholog, de un consilier vocaţional, dar şi de cinci lucrători sociali, infirmieri, adică personal de specialitate ce oferă îngrijire şi asistenţă. Complexul are în componenţă un compartiment de consiliere pentru victimele violenţei domestice şi de un grup de suport. De serviciile oferite în cadrul acestui proiect beneficiază, deopotrivă, femeile singure, cât şi mamele însoţite de copiii lor, pentru o perioadă de maximum 12 luni", a declarat Oana Manoilă, purtătorul de cuvânt al DGASPC Constanţa.
Anul trecut, aproape 140 de cazuri de violenţă domestică au fost consemnate la nivelul judeţului Constanţa. Cele mai multe incidente au vizat violenţa fizică, iar 70 de agresori au fost evacuaţi temporar din locuinţe.
Două femei au fost, deja, adăpostite în noua locuinţă protejată pentru victimele violenţei domestice. DGASPC mai are la dispoziţie două spaţii pentru servicii similare: apartamentul protejat şi Modulul mamă-copil.

RADOR
Foto: Pixabay