-

În România au fost înregistrate 15 cazuri de infectare cu coronavirus, pe teritoriul ţării fiind interzise manifestările în masă.

"Până astăzi, 8 martie, pe teritoriul României au fost înregistrate 14 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19. Dintre aceste cazuri, 5 persoane au fost declarate vindecate şi au fost externate din spital" - se menţionează în comunicatul de presă publicat pe site-ul ministerului.
Surse din cadrul Ministerului Sănătăţii au precizat că 12.877 de persoane se află în carantină. Începând de duminică, 8 martie, în ţară au fost interzise oficial manifestările în masă cu participarea a peste 1.000 de persoane, iar pentru celelalte evenimente este necesară obţinerea unei autorizaţii speciale de la direcţiile de sănătate publică locale. Interdicţia este valabilă până la data de 31 martie 2020, dar există posibilitatea prelungirii acesteia. De asemenea, este interzisă vizitarea pacienţilor în spitale, iar instituţiile de învăţământ vor putea, în caz de necesitate, să anuleze cursurile.

RADOR
Foto: Pixabay